İçeriğe git

Zaman Aşımından Düştü Mü Bizim Dâva?

Bu konuya 5 yanıt gönderildi

#1 j4fun

Grunt

• Members
  • Pip*Pip*
  • 21 İleti

Yazma tarihi: 13 Şubat 2012 - 07:14

10 gün önce attığım mesajı aynen yapıştırıyorum
http://www.weplaes.c...540#entry118884 (554 numaralı mesaj) :
Öncelikle selamlar ve iyi çalışmalar.

03.02.2012 de saat yaklaşık 1:20'den beri hesabım kilitlendi. İlavede replay ve ss mevcuttur.

Replay: http://www.2shared.c...-_costanza.html

---
Konu biraz adaletten uzak olduğu için bazı konularda forum kullanıcılarını aydınlatmak istiyorum. Bu olay aydınlanana kadar da elbetteki, doğal hakkım olarak takipçisi olacağım. Konuyu ayrı bir başlık olarak, daha görünen bir yere açıp daha çok okunmasını, ibret alınmasını isterdim ama weplaya kayıt olmadan önce forumuna girip kurallarını okudum, o yüzden saygı duyuyorum, umarım kullanıcılar tarafından da, adminler tarafından da tamamı okunan bir mesaj olur. Umarım alıntılarda mesajımın tamamı alıntılanır.

*Replayı herkes izlemeyeceği için olayı değiştirmeden anlatıyorum.
---
Oyundaki aynı kullanıcı adımla (J4FuN) saat 00:40'ta arkadaşımla (Bal10cu10ur) girdiğim oyunda costanza isimli üye ile aynı takımda bulunduk.

Replayde de açıkça görüldüğü üzere, oyunu keyfi olarak suistimal etmekten çekinmemiştir(ks/oyunculara taciz). Kendisini düzgünce, kötü söz söylemeden uyardık. Ancak tavrı değişmedi. En ufak etkisinin olmadığı oyunda dagon kasıp son 200 hplere ks attı. Bunun dışında isabetli ultisini hatırlamıyorum bile(kaldr ile). HEPSİ replayde mevcuttur..

Oyundaki diğer bir oyuncunun dazzle'ı çok iyi kullanamamasını protesto etmek amacıyla arkadaşım yaklaşık 50 saniye afk kaldı ve öncesinde "bırak bunlara rat kazandırmaya değmez" gibilerinden bişey yazdı.

Tam da burada arkadaşımız(nezaketen) costanza devreye girdi, arkadaşımı ve beni tehdit etmeye başladı. Onur için "hemen oyna yoksa 10 saniye içinde banlanırsın" yazıp geriye doğru saydı. Sonucunda arkadaşımı bir şekilde banladı. Soldaki konsolda göründü bu yazı.

Ben oyuna devam ediyordum, ama gerildiğim için sizden bi *** olmaz tarzında şeyler yazdım. Oyuna 200 rat fazla başlamıştık zaten. Bu yüzden herkes gerilmişti. Bu lafımın üzerine, uyarısı vs. hiçbirşey olmadan tak diye solda j4fun account has been locked gibi bir mavi yazı gördüm. Sonrasında costanza "rahatladınız mı şimdi onu bi söyleyin bakalım" gibi bişeyler yazdı. "Bu ne saçmalık" diye tepki verdik, "hayır rahatladınız mı söyleyin siz şimdi konuşun" gibi çocukça şeyler yazmaya devam etti.

Oyundan çıktım. Sonra w3'ü Wdc'yi kapattım. Tekrar girmeye çalıştım, ancak şu ss ile karşılaştım:

SS: http://e1202.hizlire...m/u/3/2cq3g.jpg

Evet, hesabım locklandı diye uyarı da aldım oyuna girmeyi denerken.

Bundan dışında sadece laf dalaşı oldu. Ki gerçekten oyuncular kötüydü. "Gameplay"e dair etik dışı birşey yapmadım. Replay yukarıda.
---
Şimdi burada bazı sorularım olacak:

1-Costanza bu gücü ve yetkiyi kendisinde nasıl buluyor, kendisi admin midir? Eğer öyleyse bu konuda neden bilgimiz yok? Bilgimiz dışında kaç admin daha var? Yahut adminlerin bazı samimi arkadaşlarının banlama/mute atma gibi gayri resmi gayri ahlaki yetkileri mi oluyor? Eğer adminse http://www.weplaes.c...-puani-sistemi/ linkindeki sistemi neden uygulamıyor?

2-Eğer bir admin, oyuna giriyorsa admin olarak mı, yoksa oyuncu olarak mı değerlendirilmelidir? Sonuçta adminler de insan ve hata yapabilir. Oyunda gerilebilir. Ks atmak suç olmayabilir ama etik midir? Oyuncunun tahrik edilmesi, admin tarafından yapılınca meşru mu sayılıyor?

3-Oyuncular afk kalma hakkına sahip değil mi? 50 saniye gibi bir süre afk kalmak ban sebebi midir?

4-Adminler haklı olsalar bile(ki her konuda haklı olmak zorunda değiller) bu şekilde çocukça tepki verme hakkına sahip olabilirler mi?

5-Weplaya geçtim geçeli sadece 1 kez mute ceza puanı aldım. O da 1 puan. Oyunda bilen de bilir etik dışı birşeyi kolay kolay yapmayacağımı. Bu arkadaşımız yargısız infaz yapma hakkını -hem de oyunu katlettiği halde- kendisinde NASIL bulabiliyor?
---
Bu konularda beni aydınlatabilirseniz memnun olurum. Bu adamın benim 4 saatime mal olmasının, oyun oynayamamama sebep olmasının ne meşruluğu var? Eğer haksızsa ben de kendisinin cezalandırılmasını istiyorum. Admin olması veya standart kullanıcı olması birbirinden vahim konulardır. Kullanıcıysa cezalandırılması, adminse zaten adalet duygusuna sahip olmadığı için weplanın adını lekelememesi gerektiriğini düşünüyorum.

Herkes vicdan sahibi, karar herkesin, ama uygulama sizin.

Yeniden iyi çalışmalar.

***************************** İlaveten 3 gün önce yazdığım :

6 küsür gün önce

http://www.weplaes.c...540#entry118884

linkine gönderdiğim mesaja cevaben yazılan 554 numaralı gönderiye halen cevap gelmemiştir.

Niyetim şunu bunu aşağılamak yahut insanların açıklarını/hatalarını bulmaya çabalamak değildir, yanlış anlaşılmasın, burada ben eğlence için varım lâkin Criminaltr'ye, kuzenimin evinden, onun hesabından 2 küsür gün önce sordurmuştum konunun gidişatını. Kanalda ilgilenmişti ama kendisinin acelesi olduğunu zannediyorum ki kanaldan çıktı ve 2 gündür değişiklik olmadı konu hakkında malesef.

Konunun yetkili yönetici tarafından inceleneceğini söylemişti. Kısa zamanda çözülür umarım.

İyi çalışmalar.

ben hiç 10 gündür bakılamayan bir olay görmedim forumda. 2 ayrı adminden cevap almama rağmen hem de.

bu kadar gecikmenin sebebi nedir acep?

#2 hated

Blood Guard

• Members
  • Pip*Pip*Pip*Pip*Pip*
  • 146 İleti
  • LocationMersin

Yazma tarihi: 13 Şubat 2012 - 11:41

Burası wepla alısacaksın yenı hesapa başla beklediğine deymez yöneticiye hakaret ( ki ananın ellerinden öpüyorum dedıım server düştü diye aynen bunu dedim) 8 lock yemem gerekirken :

Hile kullanımı 50 puan
Oyun içi bug kullanımı 6 puan
Karşı takımdaki arkadaşı bilerek besleme 6 puan
Takım arkadaşının oynamasını engelleme 4 puan
Yöneticiye küfür, hakaret veya aşağılayıcı söz kullanımı 8 puan
Yöneticiye art niyetli küfür veya aşağılayıcı söz kullanımı 50 puan
Sistem açığı ile sisteme zarar verme girişimi 50 puan
Uygun olmayan üyelik ismi kullanımı 50 puan

Sınırsız yedım yöneticiye aptal gerizekalı diyin bir x kişisi [ben demiyorum gene banlamayın]8 lock yerken biz artniyetli edince [artniyetsiz küfür de var !]50 mi yiyoruz ne adamlar var küfürü basıp sıvışıyorlar kaldı ki içinde küfür bile yok neyse bir şey demıyorum itiraz ettik diye şuankı acc ide kaparlar şuana kadar tek bir efsane acc açıldı o da gene söylüyorum phantommario oda 4 sayfa hakkını aradı üstüne 8 lock yiyip öyle açıldı gerisini düşün artık sende unut o hesabı D:

#3 CriminalTR

What can i do?

• Moderators
  • 4.328 İleti

Yazma tarihi: 14 Şubat 2012 - 06:41

İleti görüntülehated, 13 Şubat 2012 - 11:41 tarihinde yazdı.

Burası wepla alısacaksın yenı hesapa başla beklediğine deymez yöneticiye hakaret ( ki ananın ellerinden öpüyorum dedıım server düştü diye aynen bunu dedim) 8 lock yemem gerekirken :

Hile kullanımı 50 puan
Oyun içi bug kullanımı 6 puan
Karşı takımdaki arkadaşı bilerek besleme 6 puan
Takım arkadaşının oynamasını engelleme 4 puan
Yöneticiye küfür, hakaret veya aşağılayıcı söz kullanımı 8 puan
Yöneticiye art niyetli küfür veya aşağılayıcı söz kullanımı 50 puan
Sistem açığı ile sisteme zarar verme girişimi 50 puan
Uygun olmayan üyelik ismi kullanımı 50 puan

Sınırsız yedım yöneticiye aptal gerizekalı diyin bir x kişisi [ben demiyorum gene banlamayın]8 lock yerken biz artniyetli edince [artniyetsiz küfür de var !]50 mi yiyoruz ne adamlar var küfürü basıp sıvışıyorlar kaldı ki içinde küfür bile yok neyse bir şey demıyorum itiraz ettik diye şuankı acc ide kaparlar şuana kadar tek bir efsane acc açıldı o da gene söylüyorum phantommario oda 4 sayfa hakkını aradı üstüne 8 lock yiyip öyle açıldı gerisini düşün artık sende unut o hesabı D:

Aynı cümleyi bir kullanıcı size karşı kullansa raporlarsınız fakat siz admine karşı kullandığında ceza verilmesini istemiyorsunuz. Burda size daha iyi hizmet verebilmek için çabalarken sizin hakaretlerinize maruz kalıp teşekkür edecek halimiz yok. Forum hesabınızda sınırsız süre ile banlandı.

Konu için yetkim olmadığımdan herhangi bir işlem yapamıyorum fakat Waxxi ile iletişime geçtiğimde konuyu hatırlatacağım.

#4 j4fun

Grunt

• Members
  • Pip*Pip*
  • 21 İleti

Yazma tarihi: 14 Şubat 2012 - 06:59

İleti görüntüleZeReY, 10 Şubat 2012 - 10:47 tarihinde yazdı.

Criminaltr ilgilenecektir.

Diye bilgi verilmişti. Herneyse tüm forum ahalisi olarak cevabı bekliyoruz, en kısa sürede bilgimiz olur umarım.

Bir de waxxi'ye hatırlatacağım yazmışsınız, yani bilgisi var ve yeniden mi söyleyeceksiniz tam anlaşılmadı orası? İlaveten, tahmini ne zamana bilgimiz olur?

iyi çalışmalar.

#5 CriminalTR

What can i do?

• Moderators
  • 4.328 İleti

Yazma tarihi: 14 Şubat 2012 - 07:00

İleti görüntülej4fun, 14 Şubat 2012 - 06:59 tarihinde yazdı.

Diye bilgi verilmişti. Herneyse tüm forum ahalisi olarak cevabı bekliyoruz, en kısa sürede bilgimiz olur umarım.

Bir de waxxi'ye hatırlatacağım yazmışsınız, yani bilgisi var ve yeniden mi söyleyeceksiniz tam anlaşılmadı orası? İlaveten, tahmini ne zamana bilgimiz olur?

iyi çalışmalar.

Konu hakkında bilgisi olup olmadığını bilmiyorum en azından böyle bir konunun varlığını hatırlatacağım, bilgilendirme konusunda net bir cevap veremiyorum malesef.

#6 j4fun

Grunt

• Members
  • Pip*Pip*
  • 21 İleti

Yazma tarihi: 22 Şubat 2012 - 10:54

CriminalTR bir gelişme yok mu halen ?

1 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı